Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne eCPP.si

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne eCPP.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Zagotavljanje informacij

Ponudnik na spletni strani zagotavlja uporabnikom naslednje informacije:

 • podatke o podjetju,
 • kontaktne podatke,
 • podatke o ponujanih izdelkih vključno z razpoložljivostjo in cenah,
 • način plačila in dostave,
 • možne načine odstopa od nakupa, vračila blaga, reklamacije in druge pritožbe.

 

Opredelitev pojmov

 • Ponudnik: je podjetje Primotehna d.o.o., Šentiljska cesta 49, 2000 Maribor, tel. 02 23 50 450.
 • Uporabnik: je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni prodajalni.
 • Spletna prodajalna: je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

 

Omejitev odgovornosti

Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in uporabe spletne prodajalne. Prav tako ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali škodo, ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni prodajalni.

 

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Reproducira se jih lahko izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir navedeno eCPP.si.

 

Pravica do obveščenosti

Vsa komunikacija, ki se vrši med ponudnikom in uporabnikom v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Če potrebujete kakršnakoli dodatna pojasnila v zvezi s postopkom nakupa, artikli ipd. razumevanjem splošnih pogojev, nas pokličite na 02 23 50 450 ali nam pošljite sporočilo na [email protected] .

 

Splošni pogoji uporabe

Pogoji poslovanja veljajo do preklica oziroma do izdaje novih. Novi pogoji poslovanja veljajo takoj, ko so objavljeni na spletni strani. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave na spletnih straneh eCPP.si. Z uporabo spletnega mesta pod spremenjenimi pogoji uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami.

Ponudnik si pridržuje pravico, brez predhodne najave, do kakršnihkoli sprememb tekstovnega, slikovnega materiala na straneh. Čeprav se ponudnik trudi, da ponudi ažurne in točne podatke, pa se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne prodajalne eCPP.si, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega in slikovnega materiala (lahko simbolične slike).

Lahko se pripeti, da zaradi tehničnih ali drugih razlogov dostop in nakup preko spletne prodajalne eCPP.si, občasno ne bo mogoč. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne prodajalne oz. do posameznih podstrani.

V spletni prodajalni eCPP.si lahko nakupujejo samo pravno – poslovno sposobne osebe starejše od 16 let. Mladoletne osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavo soglasje staršev ali skrbnikov.

 

Postopek nakupa v spletni prodajalni

Za oddajo naročila na spletni strani eCPP.si se uporabniku ni potrebno registrirati.

Nakupovalna košarica v spletni prodajalni ima enako vlogo kot košarica (voziček) v samopostrežni prodajalni, s tem, da vam spletna košarica kaže število izbranih izdelkov, ceno ter sprotno vrednost nakupa, vključno s poštnimi stroški.

 1. Izberite svoj izdelek z gumbom »Dodaj v košarico«. Želeni proizvod se doda v virtualno nakupovalno košarico, ki se nahaja desno zgoraj na strani.
 2. Odpri košarico: Ob prvem izdelku, ki ga boste dodali v nakupovalno košarico, se vam bo torej zgoraj prikazala vsebina košarice. Če želite še nadaljevati z brskanjem po izdelkih in k svojemu naročilu še dodati morebitne dodatne izdelke, preprosto kliknite na posamezen izdelek. Če želite iz košarice katerega izmed izdelkov odstraniti, kliknite na gumb »K blagajni«, ki se nahaja na spodnji strani košarice.
 3. Zaključite nakup: Ko ste v nakupovalno košarico dodali vse želene proizvode, klikne na gumb »Blagajna«. Če želite lahko izbranim izdelkom spremenite količino in z gumbom “Posodobi” se vam na novo preračuna celotna vrednost nakupa (doda se tudi strošek poštnine). Izdelke lahko odstranite iz košarice s pritiskom na gumb “Odstrani”.
 4. Izpolnite vaše podatke: Ko ste v nakupovalno košarico dodali vse izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite gumb »Nadaljuj na blagajno«. Pokaže se vam vnosni obrazec za vnos vaših kontaktnih podatkov, o načinu plačila. Če želite blago prejeti na drug naslov, prosimo, da v »Opombe« vpišete nov želeni naslov za dostavo.
 5. Način plačila: »Neposredna bančna transakcija« ali »PayPal«.
 6. Odkljukajte, da se strinjate s pogoji poslovanja.
 7. Zaključite naročilo: S klikom na gumb »Oddaj naročilo« dokončno potrdite svojo izbiro ter oddate naročilo.
 8. Potrdilo o oddanem naročilu: Na zaslonu se vam prikaže potrdilo o oddanem naročilu, ki vsebuje vsebino košarice – količino, izdelke, cene, ki vključujejo DDV, stroške pošiljanja, vrednost in naslov za dostavo, če je drugačen kot vnosni podatki. Hkrati to naročilo prejmete tudi na vpisan e-poštni naslov, ki ste ga vpisali.

Na kateremkoli od navedenih prvih 6 korakov se lahko vrnete na prejšnji korak ter tako preverite in po potrebi popravite vnesene podatke.

 

Načini plačila

Plačilo kupljenih proizvodov v spletni prodajalni je možno le po predračunu – neposredna bančna transakcija (vnaprejšnje plačilo) in plačilo preko vmesnika PayPal. Ponudnik izda kupcu tudi račun z vsemi zakonsko potrebnimi podatki, ki se nahaja v naročeni pošiljki.

 

Cene in veljavnost ponudbe

Vse objavljene cene so relevantne v trenutku naročila in že vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Nakupno dejanje je sklenjeno šele, ko uporabnik na svojo elektronsko pošto prejme potrdilo o oddanem naročilu. Sam nakup pa, ko ponudnik na svoj TRR prejme nakazilo za naročeno blago.

Pri plačilu po predračunu prejmete na vaš e-mail predračun z rokom veljavnosti. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun, bo blago odposlano (glejte Dobavni rok) na vaš naslov za dostavo. Po preteku veljavnosti predračuna ponudnika le ta ne zavezuje več in ne jamči predračunske cene.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo o odstopu mora biti pisno, poslano bodisi preko navadne pošte na naš naslov ali na elektronski naslov [email protected] . Za sporočilo o odstopu se šteje tudi vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Ponudnik je dolžan uporabniku, ki je odstopil od pogodbe, vrniti kupnino v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Vse stroške, povezane z vračilom blaga, nosi uporabnik.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 4 delovne dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi se dobavni rok podaljša. V tem primeru vas bomo o dobavnem roku kontaktirali po elektronski pošti ali pa po telefonu.

 

Dostava naročenih proizvodov in poštnina

Ponudnikov partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.d., pridržuje pa si pravico izbire kateregakoli drugega ponudnika.

Stroški dostave so odvisni od teže naročila. Kupec plača torej tudi strošek dostave Pošti Slovenije po spodnji razpredelnici.

 

Teža pošiljke Cena dostave z DDV
do 2 kg: 4,50 EUR
nad 2 kg do 5 kg: 5,50 EUR
nad 5 kg do 10 kg: 6,60 EUR
nad 10 kg do 15 kg: 7,80 EUR
nad 15 kg do 20 kg: 8,80 EUR
nad 20 kg do 25 kg: 10,20 EUR
nad 25 kg do 30 kg: 11,60 EUR
nad 30 kg do 40 kg: 13,50 EUR
nad 40 kg do 50 kg: 15,70 EUR

 

V primeru, da ob dostavi uporabnik na dogovorjenem naslovu ni navzoč, blago lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem.

V primeru, da ob času dostave niste prisotni, vam dostavna služba pusti obvestilo. Rok za prevzem pošiljke je pri Pošti Slovenije 15 dni.

Morebitne nejasnosti ali težave nam lahko sporočite na [email protected] ali pa pokličite +386(0)2 23 50 450.

 

Garancija

Rok trajanja in garancija izdelkov velja skladno z zapisi na izdelkih in veljavno zakonodajo. Garancije sprejemamo samo z originalnim računom.

 

Reklamacije

Reklamacije upoštevamo v roku 8 dni po prejemu blaga, samo s priloženim reklamacijskim zapisnikom, lahko pa jo tudi zavrnemo, če ugotovimo, da so bili reklamirani artikli poškodovani po naši odpremi.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne prodajalne eCPP.si, so obravnavani kot zaupni in bodo uporabljeni izključno za pošiljanje, ponudb, računov, informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije in ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

Obveznosti strank

Uporabniki se zavezujejo, da so vsi podatki, ki so jih vpisali na strani točni in so odgovorni za njihovo verodostojnost. V primeru vpisovanja izmišljenih podatkov je stranka kazensko odgovorna in nosi vse stroške, ki so iz tega naslova nastali.

 

Končne določbe

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Morebitni spori med strankami glede spletne prodajalne, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

Ti splošni pogoji veljajo od 1. 5. 2022.

 

 

Primotehna d.o.o. – ponudnik eCPP.si

Šentiljska cesta 49

2000 MARIBOR

Tel: 02 23 50 450

[email protected]