Pogoji poslovanja spletne učilnice ucilnica.ecpp.si

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta in spletnega portala www.ucilnica.ecpp.si (v nadaljevanju eCPP.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletnim portalom ecpp.si upravlja podjetje Primotehna d.o.o., Šentiljska 49, 2000 Maribor, tel.: 02 23 50 450, (v nadaljevanju upravljalec). Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno mesto in spletni portal ecpp.si. Svetujemo vam, da pred uporabo spletnega portala preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom naročila storitve v okviru portala in ob prijavi na e-novice.

Portal eCPP.si ponuja prometno izobraževalne vsebine za bodoče voznike in tudi za vse tiste, ki si bi želeli svoje znanje osvežiti in nadgraditi. Izobraževalno prometne tematike so razdeljene v lekcije, vmesne teste in zaključni test. Uporabnik je pred prijavo podrobno seznanjen z delovanjem strani eCPP.si.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za uporabnike od objave na spletni strani.

Na portalu lahko sodelujejo samo pravno – poslovno sposobne osebe starejše od 15 let. Mladoletne osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavo soglasje staršev ali skrbnikov.

Z uporabo storitev na eCPP.si soglašate, da ste z vsemi navedenimi pogoji tukaj seznanjeni in se z njimi strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletnega portala ne uporabite.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Strani eCPP.si so namenjene posameznemu uporabniku za osebno in nekomercialno rabo.

Uporabniki objavljeno vsebino na spletnem mestu eCPP.si uporabljajo na lastno odgovornost. Vsa vsebina na tem spletnem mestu je zgolj informativne narave. Upravljalec ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih vsebin ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku tega spletnega mesta povzročena, zaradi uporabe objavljenih informacij.

Čeprav si upravljalec prizadeva, da ponudi ažurne in točne vsebine, pa se ne zavezuje in ne jamči in ne prevzema odgovornosti za pravilnost in ažurnost vseh objavljenih podatkov na straneh https://ucilnica.ecpp.si

Upravljalec si brez predhodne najave pridržuje pravico do sprememb, dodajanja ali odstranitve vsebin na strani eCPP.si in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice, ki bi nastale zaradi teh sprememb. Upravljalec tudi ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli okvaro uporabnikove strojne ali programske opreme zaradi obiska in uporabe spletnega portala eCPP.si.

Upravljalec niti katerakoli druga pravna ali pa fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi tega spletnega mesta, ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi izhajala ali bila povezana z dostopom, obstojem in/ali uporabo teh spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo, pa tudi ne za škodo, ki bi nastala zaradi nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, če so bili obveščeni o možnosti take škode.

Lahko se tudi pripeti, da zaradi tehničnih ali drugih razlogov dostop in dostop preko spletnega mesta občasno ne bo mogoč. Upravljalec v tem primeru ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice zaradi nedelovanja spletnega mesta.

Avtorske pravice

Vse informacije oz. vsebine (teksti, slike, audio in video-datoteke, drugi podatki …) objavljene na straneh eCPP.si so zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah ter z ustreznimi mednarodnimi konvencijami in so last podjetja Primotehna d.o.o..

Kakršno koli kopiranje, razmnoževanje, posredovanje, citiranje, predelava vsebin iz portala eCPP.si, v celoti ali po delih, ni dovoljena. Prepovedana je tudi vsakršna hramba besedilnega, slikovnega in audio-video gradiva na vseh digitalnih in »oblačnih« medijih.

Pravica do obveščenosti

Vsa komunikacija, ki se vrši med upravljalcem in uporabnikom v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Če potrebujete kakršna koli dodatna pojasnila v zvezi s postopkom nakupa, storitvijo ipd. razumevanjem splošnih pogojev, nas pokličite na 02 23 50 450 ali nam pošljite sporočilo na [email protected].

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene na eCPP.si so navedene v EUR in vključujejo DDV ter veljajo za časovno omejen dostop do prometno-izobraževalnega portala eCPP.si. Informacije o ceni in časovni omejitvi dostopa so dostopne na samem portalu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Uporabniški račun je omogočen za delo samo na enem računalniku.

Načini plačila

Omogočeno je plačilo preko:

 • SMS storitve,
 • UPN naloga (kot predplačilo),
 • plačilo preko vmesnika PayPal. Upravljalec izda tudi kupcu račun z vsemi zakonsko potrebnimi podatki.

 

Plačilo s SMS storitvijo:

V SMS storitvi lahko sodelujejo vsi naročniki Telekom Slovenije, Mobi uporabniki, naročniki Debitel, naročniki Si.mobil in Simpl uporabniki, BOB uporabniki in naročniki Telemacha, ki imajo omogočene potrebne storitve in imajo ustrezno terminalsko opremo.

 • Uporabnik pošlje ključno besedo npr. ECPP B (odvisno od kategorije) na kratko številko 4333. Primer: ECPP B na 4333.
  • V kolikor uporabnik pošlje napačno ključno besedo, mu sistem vrne, da ključna beseda ni pravilna in naj poskusi ponovno.
  • Če uporabnik pošlje pravilno ključno besedo ECPP in podbesedo, prejme povratno SMS sporočilo: Za potrditev plačila odgovorite z ECPP DA. Plačali boste dostop do eCPP vsebin v vrednosti 9,90 EUR. Po potrditvi boste prejeli kodo za dostop do vsebin. Ponudnik Primotehna d.o.o. ucilnica.ecpp.si
 • Uporabnik ima na voljo 5 minut, da potrdi z ECPP DA. Če v roku 5 minut ne potrdi, se seja zaključi in mora ponovno poslati ključno besedo.
 • Če potrdi z ECPP DA prejme povratno SMS sporočilo: Hvala! Vaša koda za dostop je npr. 56ZR71, katero vpišite na spletu, da boste lahko dostopali do vsebin na ucilnica.ecpp.si.
 • Če imate predplačniški paket se plačilo za storitev eCPP izvede takoj, če imate sklenjen naročniški paket, pa bo dopisana na mesečnem računu vašega mobilnega operaterja.

 

Ključne besede Cena v EUR
ECPP AM 9,90
ECPP A 9,90
ECPP B 9,90
ECPP BE 9,90
ECPP C 9,90
ECPP E 9,90
ECPP D 9,90
ECPP F 9,90
ECPP G 9,90

 

Vsak poslani SMS uporabnika se zaračuna po veljavnem ceniku ponudnika poti (Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobil). Povratni SMS je brezplačen. SMS storitev je mogoča v naslednjih mobilnih omrežjih: Telekom Slovenije, Simobil in Telemach.

Opozorilo uporabnikom predplačniških paketov!
Uporabniki lahko sodelujejo, če je stanje na njihovem mobilnem računu pozitivno. Prav zato se priporoča, da uporabnik pred začetkom seje preveri, če je stanje na mobilnem računu dovolj visoko za nemoteno uporabo storitve.

Aktivacija uporabniškega računa

 • Uporabniški račun se v primeru plačila s SMS storitvijo, aktivira takoj, ko ste uspešno vpisali prejeto kodo iz SMS na eCPP.
 • Uporabniški račun se ob plačilu preko vmesnika PayPal aktivira ter s tem omogoči dostop, takoj po opravljenem plačilu.
 • V kolikor se uporabnik odloči za plačilo z UPN nalogom, prejme na e-mail vse podatke za njegovo izpolnitev. Po prejemu sredstev na uporabnikov poslovni račun in po njegovi potrditvi, bo uporabniški račun aktiviran. To traja predvidoma 1 dan, lahko pa tudi več, če se plačilo izvede v petek popoldan, v soboto ali nedeljo oz. med prazniki (odvisno od urnika plačilnega prometa banke).

Postopek naročila oz. nakupa dostopa na spletni strani

Naročilo storitve je mogoče le preko spletne strani eCPP. Uporabnik si mora ob prvem dostopu ustvariti uporabniški račun, lahko pa se prijavi tudi z Facebook ali Google računom. Sistem na njegov mail pošlje sporočilo in ob kliku na povezavo, bo prijavljen v sistem. Nato si uporabnik izbere eno izmed kategorij, ki so v danem trenutku na razpolago in sistem ga preusmeri na izbiro plačilnega sredstva. Pogodba o izvajanju storitev je sklenjena po uspešnem vnosu prejete kode v obrazec na eCPP pri izbiri plačila s SMS in po plačilu z UPN nalogom ali PayPalom ter po potrjenem prilivu sredstev na uporabnikov račun.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo pred izvedbo plačila.

Pravica do odstopa od pogodbe

Na portalu eCPP uporabnik, še pred izvedenim plačilom, najde vse informacije o samem delovanju portala in ponujenih izobraževalnih storitvah. Ker gre za internetne izobraževalne storitev, se uporabljajo ista določba kot pri nakupu avdio ali video posnetkov ali računalniških programov (če je potrošnik odprl varnostni pečat, uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe), kar pomeni, če je uporabnik račun že aktiviral, ni možen odstop od pogodbe in vračilo denarja.

Obveznosti strank

Uporabniki se zavezujejo, da so vsi podatki, ki so jih vpisali na strani točni in so odgovorni za njihovo verodostojnost. V primeru vpisovanja izmišljenih podatkov je stranka kazensko odgovorna in nosi vse stroške, ki so iz tega naslova nastali.

Varovanje osebnih podatkov

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Upravljalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na portal ali e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Upravljalec se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Način odjave

Odjavite se lahko po mail-u ali z odjavnimi linki v mailingih.

Končne določbe

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in upravljalcem se uporablja pravo Republike Slovenije. Morebitni spori med strankami glede spletne prodajalne, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

Primotehna d.o.o. – upravljalec eCPP.si

Šentiljska cesta 49
2000 MARIBOR
Tel: 02 23 50 450
[email protected]

Ti splošni pogoji veljajo od 18. 4. 2023